Alma Mater - mat är gott

Ostfrallor LCHF

Av Lena - 2011-03-24 23:11

Eftersom jag ska fuska lite då och då i LCHF-världen (vem vet vart det slutar?) så har jag, den stora mackälskaren, letat recept på alternativt bröd. När jag då hittar något som har rubriken ”ostfrallor” så måste jag så klart prova!

Det blev ganska gott och ganska brödlikt. Jag kan tänka mig att om man har levt på lchf i ett antal veckor och inte fått äta smörgås så är dessa rena himmelriket.

De blev lite osalta och osten smakade inte så mycket i brödet som jag trodde, trots att jag hade Västerbotten i. De andra ingredienserna tog över. Nästa gång ökar jag mängden salt och ost. Och höjer värmen en aning så de får lite mer färg lite snabbare. Man kan nog även toppa bröden med ost för att läckra till det!

Här är dock originalreceptet som jag hittade hos Znack som i sin tur hade hittat en receptskiss hos ”Kolhydrater i fokus”.  

Jag hade ingen topping på eftersom jag ville känna smaken av brödet så här första gången.

Ändringarna jag nämnt ovan får du göra själv, efter smak. Satsen ger 3 frallor.


Ostfrallor – lchf


Ingredienser:


1 ägg, stort ekologiskt

1 dl Pofiber, köpte mitt på ICA Maxi

1 msk Fiberhusk, köpte mitt på ICA Maxi

1 nypa salt

½ tsk bakpulver

1 dl vatten

1 dl riven ost, helst med mycket smak, som Västerbotten


Gör så här:


Ugn 200°

Häll i pofiber, fiberhusk, salt och bakpulver i en bunke.  Knäck i ägget och rör runt. Tillsätt vattnet och rör om ordentligt. Degen ska vara fast som mördeg.

Låt det stå och svälla 15-20 minuter.


Blanda i riven ost och forma tre bullar, strö lite vallmofrö eller ost på toppen om du vill.


Grädda i ca: 20 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna.



 


 


 


 
 
Ingen bild

Åsa

25 mars 2011 17:18

Mackan var supersmarrig. Jag får tacka så mycket för smakprovet. :-) Äntligen blir det ostmacka till frukost igen. Hälsa sambon.

 
Lena

Lena

25 mars 2011 21:07

Åsa: Vad roligt! Har förstått att lchf:are får sug efter mackor, eller bröd, och det här receptet är väl det närmaste man kan komma. Själv är jag "mackoman" och letar febrilt efter bra recept nu när vi ska försöka oss på detta lite.
Ha en trevlig helg!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Spisat

@Spisat

26 mars 2011 11:36

Testa fiberhusk och vatten, 2 tsk till lite vatten och du får slime :) Fantastiskt geleringsmedel!

http://spisat.se

 
Lena

Lena

26 mars 2011 12:25

Spisat: till vad?

http://almamater.bloggplatsen.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards