Min kära De Buyer fick minsann ha tålamod! Mitt i sommaren så skalar man inte vanligt potatis så ofta och det är ju det som krävs när man ska förbereda den lilla raringen för vidare öden och äventyr till kökstjänstens behag! Till det krävs det potatisskal! Tack Moma för tipset!
Men rätt vad det var så hände det! Jag skulle laga kålpudding och till det krävs det kokt potatis!
Potatisskalen lades i De Buyerpannan, vatten hälldes i och det hela fick ett kok på 15 minuter. Ut med skalen, rengöra, i med olja, hetta upp, svalna, diska ur och smörj med olja igen – behandlad som en babyrumpa fast hetare – så fick den vila lite.
Några dagar senare så skulle vi äta latmat! Färdiga vårrullar från Daloon. Jag har köpt vårrulledeg och har tänkt göra egna men när man campat i 7 dagar är det inget alternativ!
Steka vårrullar i rapsolja i två pannor. En gjutjärn och en De Buyer. Snacka om olika! I De Buyer tog det fart och blev fin färg rätt fort, i gjutjärn hände inget på ett bra tag. Fast de hade samma värme!
Det hela slutade med att jag var helnöjd över resultatet i min De Buyer men har inte testat klart. Det ska till både pannkakor och omeletter innan jag kan uttala vad själva jag tycker! Fast jag är mer än nöjd hittills! Får jag som jag vill så får den både syskon och kusiner.
Ingen bild på färdigt resultat men lita på mig att det blev BRA!
Övriga resultat av min testiver:
Enebackens falukorv från Lidl (som ändå aldrig fastnar i pannan)